• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Statul Islamic a cucerit in totalitate orasul antic Palmira

Statul Islamic a cucerit in totalitate orasul antic Palmira

Gruparea jihadista Statul Islamic controleaza in totalitate orasul antic Palmira, in desertul sirian, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului.

'Luptatorii gruparii SI se afla in toate zonele din Tadmor (numele arab al Palmirei), inclusiv in apropiere de situl arheologic' care se situeaza in sud-vestul orasului, a afirmat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, scrie Agerpres.
 
Organizatia neguvernamentala OSDO a anuntat pentru agentia de presa franceza ca trupele regimului sirian s-au retras de pe toate pozitiile pe care le controlau in orasul Palmira si la periferia acestuia.
 
Potrivit Reuters, combatantii SI controleaza aeroportul militar din oras, sediul serviciilor de informatii si inchisoarea, pe care jihadistii din gruparea SI le-au cucerit in timpul noptii.
 
De la izbucnirea luptelor, miercuri, au fost ucisi cel putin 100 de luptatori proguvernamentali. Potrivit declaratiilor lui Rahman, nu exista deocamdata informatii potrivit carora jihadistii ar fi distrus artefacte din orasul antic.

21 mai 2015 09:54
Modifică setările cookies