• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Statul Islamic a aruncat in aer inchisoarea din Palmira, simbol al represiunii regimului sirian

Statul Islamic a aruncat in aer inchisoarea din Palmira, simbol al represiunii regimului sirian

Gruparea Statul Islamic (SI) a aruncat in aer sambata inchisoarea din Palmira, un simbol al represiunii regimului sirian incepand din anii 1980, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, scrie Agepres.

Aceasta mare inchisoare din desert, al carei nume ii ingrozea pe sirieni, "a fost distrusa in mare parte dupa ce SI a amplasat bombe in interior si imprejurimi", potrivit ONG-ului.
 
Orasul antic din centrul Siriei a fost cucerit de jihadisti in urma cu zece zile.
 
Simpatizanti ai SI au difuzat pe Twitter mai multe fotografii ale distrugerii presupuse a inchisorii, imagini cu explozii si cladiri distruse.
 
"SI sterge dovezi de crime comise de clanul Assad aruncand in aer celebra inchisoare din Palmira", a postat pe Twitter Mohammad Sarmini, un membru al opozitiei siriene in exil.
 
"Inchisoarea Palmira este o marturie a crimelor secolului", a comentat pe Twitter un militant, in timp ce altii au sustinut ca trebuie pastrat acest "simbol al terorii lui Assad", cu tot ce include ca eventuale dovezi ale atrocitatilor comise acolo.
 
In inchisoarea din Palmira au fost masacrati sute de detinuti de catre regim in anii '80, in timpul lui Hafez al-Assad, tatal actualului presedinte Bashar al-Assad, aminteste AFP.
 
Prizonieri politici au fost torturati ani de zile in aceasta inchisoare, inainte ca regimul sa trimita acolo mai ales rebeli si dezertori odata cu inceputul revoltei din 2011.
 

31 mai 2015 09:16
Modifică setările cookies