• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Star Wars: Trezirea Fortei , numeroase recorduri de incasari. La nivel global, nu a depasit insa Jurassic World

"Star Wars: Trezirea Fortei", numeroase recorduri de incasari.  La nivel global, nu a depasit insa "Jurassic World"

Star Wars VII: The Force Awakens a stabilit un nou record  pe incasarile inregistrate de un film in primul weekend de la lansare, pe pietele din SUA si Canada: 238 de milioane de dolari, au anuntat duminica studiourile Walt Disney.

Este vorba de un nou record care devanseaza precedentul stabilit in vara acestui an de "Jurassic World", care in primul weekend a avut incasari de 208,8 milioane de dolari in America de Nord, transmite AFP, preluata de Agerpres.

La nivel global, "Star Wars: Trezirea Fortei" a generat incasari de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit de "Jurassic World". 

De asemenea, ultimul film din seria "Star Wars " a stabilit si un record de incasari pentru seara de deschidere in America de Nord, cu 57 de milioane de dolari, precum si pentru incasarile inregistrate in prima zi de vineri de la lansare, 120,5 milioane de dolari.

Precedentele recorduri la aceasta categorie au fost stabilite in iulie 2011 de "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2", care in seara de deschidere a avut incasari de 43,5 milioane de dolari si in prima zi de vineri a strans 91 de milioane de dolari. 

Analistii se asteptau ca "Star Wars: Trezirea Fortei" , a carui productie a costat studiourile Walt Disney undeva la 200 de milioane de dolari, sa devina filmul cu cele mai mari incasari in primul weekend, prognozand ca ar putea deveni chiar  pelicula cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

Deocamdata, filmele cu cele mai mari incasari totale sunt doua productii ale regizorului James Cameron, "Avatar" cu 2,78 miliarde dolari si "Titanic" cu 2,18 miliarde dolari.


21 decembrie 2015 09:40
Modifică setările cookies