• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sotia senatorului PSD Alexandru Cordos, arestata pentru trafic de influenta

Sotia senatorului PSD Alexandru Cordos, arestata pentru trafic de influenta

Sotia senatorului PSD Alexandru Cordos, Mihaiela Cordos, referent la Spitalul Judetean Cluj, a fost arestata pentru 30 de zile de catre procurorii DNA, fiind acuzata de trafic de influenta in forma continuata.

Judecatorii instantei supreme au admis, vineri, propunerea procurorilor de arestare preventiva Mihaielei Cordos. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) poate fi contestata de sotia senatorului.
 
Mihaiela Cordos a fost retinuta joi seara si a fost adusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare intrucat in aceeasi cauza este urmarit penal si sotul ei, Alexandru Cordos, care are calitatea de senator.
 
Senatorul Alexandru Cordos, sotia acestuia, Mihaiela Cordos, si fiica lor Andreea au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.
 
Mihaiela Cordos, referent la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, este urmarita penal pentru trafic de influenta, in forma continuata (26 acte materiale), in timp ce sotul si fiica sa sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, incepand cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordos a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din Spitalul Clinic Judetean Cluj, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si alte institutii publice sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
 
In perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordos a fost sprijinita si de fiica sa, Andreea Alexandra Cordos, care stia ca mama sa primea foloase necuvenite pentru a-si trafica influenta pe langa diferite persoane din institutiile amintite, mai aratau procurorii.

24 aprilie 2015 16:29
Modifică setările cookies