• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sony nu prelungeste contractul cu FIFA din cauza problemelor financiare. Locul ar putea fi luat de rivalul Samsung

Sony nu prelungeste contractul cu FIFA din cauza problemelor financiare. Locul ar putea fi luat de rivalul Samsung

Producatorul japonez de electronice Sony a anuntat ca nu va prelungi contractul de sponsorizare cu FIFA, din cauza problemelor financiare, a anuntat, marti, presa japoneza, citata de AFP. 

"Sony va inceta sa sponsorizeze Cupa Mondiala de fotbal", a scris cotidianul economic Nikkei, confirmat si de televiziunea publica nipona. 

Pierderea contractului cu Sony va reprezenta o a doua "lovitura" pentru FIFA, dupa ce si compania aeriana Emirates a anuntat ca nu va prelungi parteneriatul care se va finaliza in 2014. 

Sony, care promoveaza fotbalul si prin intermediul jocurilor video, a semnat in 2014 un contract pe opt ani cu FIFA, prin care urma sa sponsorizeze diferite competitii organizate de FIFA. Totusi, din cauza restructurarilor prin care trece, Sony a decis sa nu activeze clauza de prelungire a contractului in valoare de 225 de milioane de euro. 

Locul lasat liber de Sony ar putea fi preluat de rivalul sud-coreean Samsung. 

Sony, care se afla pe pierdere, este obligat sa isi opreasca extinderea, mai ales ca pentru prima oara grupul a decis sa nu ofere dividende actionarilor in acest an.


25 noiembrie 2014 16:41
Modifică setările cookies