• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sondaj: 51% dintre romani cred ca este nevoie de partide noi

Sondaj: 51% dintre romani cred ca este nevoie de partide noi

Mai mult de jumatate dintre romani cred ca este nevoie de partide noi si ca actualele formatiuni reprezinta mai degraba interesele liderilor, arata un nou sondaj. 

51% dintre romani sustin ca in tara noastra este nevoie de partide noi, iar 44% ca nu este nevoie, in timp ce 5% nu au raspuns. 

Romanii cred in majoritate ca actualele partide reprezinta mai degraba interesele liderilor de partid. Astfel, 70% dintre cei chestionati au dat acest raspuns. 6% dintre respondenti sustin ca actualele partide reprezinta mai degraba interesele alegatorilor, in timp ce 19% cred ca acestea reprezinta echilibrat si interesele alegatorilor si ale liderilor, iar 5% nu stiu sau nu raspund.  

In schimb, 60,5% dintre romani sunt de parere ca partidele se pot reforma, in timp ce 31% cred contrariul. 8,5% nu au raspuns in acest caz.  

De asemenea, sondajul releva ca 41% dintre romani s-ar prezenta la vot daca duminica viitoare ar avea loc alegeri.   35% dintre cei chestionati ar vota cu PNL daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 34% cu PSD, 7,5% cu MP, 6,5% cu ALDE si 5% cu PRM. Sub 5% ar obtine UDMR (4%), UNPR (2,5%), PNTCD (2,5%), M10 (1,5%) si PSRO (1,5%), transmite Agerpres.

Sondajul a fost realizat de Agentia de Rating Politic, in perioada 2-6 decembrie, pe un esantion reprezentativ pentru populatia Romaniei de 950 de persoane.


8 decembrie 2015 17:06
Modifică setările cookies