• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Soferii pot circula pe primul pod al pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii din Bucuresti

Soferii pot circula pe primul pod al pasajului Mihai Bravu-Splaiul Unirii din Bucuresti

Primul pod al noului pasaj Mihai Bravu-Splaiul Unirii din Capitala, care permite circulatia dinspre Calea Vacaresti (Piata Sudului) catre Mihai Bravu, a fost inaugurat, duminica, de primarul general Sorin Oprescu.

Primul pod al pasajului a fost finalizat 100%, inclusiv bretelele de acces, iar lucrarile la cel de-al doilea sunt in desfasurare. 

Sorin Oprescu a spus ca prin acest proiect de infrastructura se inchide inelul de circulatie in partea de sud-est a orasului. 

Din perspectiva descongestionarii traficului, edilul a mai spus despre proiect ca "readuce masinile in cartierele de sud ale orasului, acolo unde sunt multe foarte multe blocuri si destul de multi locuitori", si "incaleca doua sectoare, la figurat".  "Avem speranta ca al doilea pod va fi gata spre sfarsitul anului (...) Sunt fericit ca aceasta compania care lucreaza aici deja a progresat foarte mult intr-un timp scurt", a adaugat el. 

Tot Oprescu preciza, in decembrie 2013, ca noul pasaj va fi traversat zilnic de peste 48.000 de masini.  

Primaria Capitalei a atribuit in august, prin licitatie restransa accelerata, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrarilor la pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii.  Proiectul fusese inceput de Romstrade, firma detinuta de Nelu Iordache, insa contractul cu aceasta a fost reziliat in decembrie 2012, dupa ce municipalitatea a platit 37 de milioane de lei.


1 iunie 2014 12:32
Modifică setările cookies