• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Site-urile Reuters au fost blocate in China. Agentia de presa nu a primit o explicatie

Site-urile Reuters au fost blocate in China. Agentia de presa nu a primit o explicatie

Site-urile de stiri ale Reuters, inclusiv cele in limbile engleza si chineza, au fost blocate, vineri, in China, dificultati privind accesarea acestora fiind intampinate de catre internauti inca de joi seara.

Totodata, paginile de internet ale unor importante companii de media internationale, intre care Bloomberg News, The New York Times si The Wall Street Journal, nu pot fi accesate in China de mai multa vreme, relateaza Reuters.
 
Potrivit Reuters, nu este clar motivul pentru care utilizatorii din China au fost impiedicati sa acceseze site-urile acestei agentii internationale de presa.
 
Agentia de presa precizeaza ca site-urile unor organizatii majore de media, inclusiv Reuters, au devenit inaccesibile, total sau partial, in China, dupa publicarea unor materiale despre aspecte considerate sensibile de catre autoritatile chineze.
 
Autoritatea de reglementare a internetului din China nu a oferit un raspuns imediat la solicitarile transmise in scris privind oferirea de explicatii in acest caz.
 
"Agentia Reuters este angajata sa practice un jurnalism echitabil si corect in intreaga lume. Recunoastem importanta foarte mare pe care o au stirile referitoare la China pentru toti clientii nostri si speram ca site-urile noastre vor putea fi accesate din nou in curand in aceasta tara", a declarat un purtator de cuvant al Reuters, citat de huffingtonpost.com.
 
Reuters este divizia de stiri a Thomson Reuters Corp. Compania furnizeaza si informatii financiare si servicii de date in China. Aceste servicii continua sa fie disponibile in aceasta tara.
 
Potrivit relatarilor din presa internationala, China este cea mai mare piata de internet din lume, avand peste 649 de milioane de utilizatori de internet.

20 martie 2015 15:09
Modifică setările cookies