• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Simona Halep a invins-o pe Alexandra Dulgheru si s-a calificat in semifinalele de la Roma

Simona Halep a invins-o pe Alexandra Dulgheru si s-a calificat in semifinalele de la Roma

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul doi mondial, s-a calificat fara probleme in semifinalele turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.428.490 dolari, joi, dupa o victorie in doar 56 de minute in fata compatrioatei sale Alexandra Dulgheru, cu 6-1, 6-0.

Halep, care a infruntat-o in premiera pe Dulgheru (72 WTA), venita din calificari la Foro Italico, si-a egalat astfel cea mai buna performanta a sa la Roma, realizata in urma cu doi ani, cand isi incepea ascensiunea in topul mondial.
 
In 2013, Simona (venita din calificari) era invinsa de Serena Williams cu 6-3, 6-0 in penultimul act al competitiei. Anul trecut, Halep a fost nevoita sa se retraga in optimi, din cauza unei accidentari.
 
Alexandra Dulgheru, care anul acesta arata o forma foarte buna, este pe cale de a reveni in prima parte a ierarhiei mondiale, acolo unde a mai fost in urma cu cativa ani (locul 26 in noiembrie 2011).
 
Dulgheru va fi recompensata cu 46.000 de euro si 220 de puncte WTA pentru evolutia sa meritorie de la Roma.
 
Halep si-a asigurat prin calificarea in semifinale un cec de 99.870 euro si 350 de puncte WTA, urmatoarea sa adversara fiind cehoaica Petra Kvitova, numarul patru mondial, sau spanioloaica Carla Suarez Navarro (10 WTA).

15 mai 2015 14:12
Modifică setările cookies