• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Silvio Berlusconi, condamnat definitiv la inchisoare in procesul Mediaset

Silvio Berlusconi, condamnat definitiv la inchisoare in procesul Mediaset

Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de inchisoare, in procesul Mediaset, a confirmat Curtea de Casatie din Italia. Varsta de 76 de ani il salveaza totusi si nu va ajunge dupa gratii. Insa fostul premier italian ar putea fi plasat in arest la domiciliu sau ar putea efectua munca in folosul comunitatii.

Silvio Berlusconi fusese condamnat in prima instanta si in apel la patru ani de inchisoare pentru frauda fiscala, cu o interdictie de cinci ani privind detinerea de functii publice. Pedeapsa de condamnare la inchisoare a fost confirmata de instanta suprema, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sanctiunii suplimentare, cea de interzicere a functiilor publice. 

In privinta condamnarii la inchisoare, trei din cei patru ani beneficiaza de o amnistie, astfel ca Berlusconi ar avea de executat doar un an, pe care aproape sigur nu il va ispasi, data fiind varsta inaintata.

Aceasta este insa prima condamnare definitiva pentru Silvio Berlusconi de la intrarea in politica in 1994.

Impreuna cu Berlusconi au fost condamnati fostii directori executivi ai trustului Mediaset Daniele Lorenzano si Gabriella Galetto, precum si producatorul cinematografic Frank Agrama.


1 august 2013 21:58
Modifică setările cookies