• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sile Camataru si Cristian Rosca, alaturi de alte 22 de persoane, arestati

Sile Camataru si Cristian Rosca, alaturi de alte 22 de persoane, arestati

Vasile Balint, zis Sile Camataru, si Cristian Rosca, alaturi de alte 22 de persoane, au fost arestati, pentru 29 de zile, de catre Tribunalul Bucuresti.

Un judecator al Tribunalului Capitalei a admis, sambata, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Radu Cristian Rosca, liderul Sportivilor, Andrei Cristian Badula (implicat in scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal e Eugen Preda - n.r.), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicusor Dumitrescu, Remus Petrica Dinca, Mario Nutu Balint, Danut Ion, Vasile Balint, Dragos Florin Brosteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionut Stoica, Eugen Parvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Busa, Marian Sarbu, Alexandru Razvan Vasile, Constantin Neata si Geaninei Narcisa Barbu, informeaza Mediafax.
 
Acesta a fost primul lot de retinuti dusi in fata unui judecator al Tribunalului Capitalei, care a inceput audierea lor sambata, la ora 8.00. Dupa deliberari, instanta a emis mandate de arestare preventiva pe numele acestora.
 
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au retinut, vineri seara si sambata dimineata, un numar de 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupari interlope din Bucuresti. Retinerea liderilor si membrilor gruparilor Sportivilor si Camatarilor a survenit celor 115 perchezitii si zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri si in urma carora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, masini de lux, droguri
 
In lotul al doilea de retinuti sunt Ion Balint, Licuta Udila, Adrian Bica si alti doi, care au fost dusi sambata la pranz la tribunal, unde sunt audiati de un alt complet de judecata.
 
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, "in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti", situatii ce au avut drept consecinta punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii, dar si a altor persoane. De asemenea, membrii celor doua clanuri au savarsit infractiuni de violenta, "generatoare de beneficii financiare substantiale", in urma recuperarii unor imprumuturi de bani dati cu camata.
 
Alte persoane sunt cercetate in stare de libertate in acest dosar.

23 februarie 2013 14:03
Modifică setările cookies