• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Serviciului Federal rus pentru Securitate: O serie de atacuri teroriste au fost dejucate la JO de la Soci, cu ajutorul altor servicii straine

Serviciului Federal rus pentru Securitate: O serie de atacuri teroriste au fost "dejucate" la JO de la Soci, cu ajutorul altor servicii straine

O serie de atacuri teroriste planificate la Jocurile Olimpice (JO) de Iarna de la Soci au fost "dejucate" in cadrul unui efort comun al Serviciului Federal rus pentru Securitate (FSB) si unor servicii straine, a declarat miercuri Aleksandr Bortnikov, directorul institutiei, pentru RIA Novosti, scrie Mediafax.

"Unul dintre exemple este efortul comun al FSB si colegilor sai din Statele Unite, Austria, Franta, Germania si Georgia in legatura cu un grup de persoane care planuia un atac terorist in incinta desfasurarii JO, la Soci", a declarat directorul FSB, fara sa ofere alte precizari.
 
Bortnikov a insistat asupra caracterului de "crima transnationala" al terorismului, adaugand ca peste 70 de state din lume s-au confruntat cu comploturi teroriste anul trecut. El a apreciat ca pozitia dura a Moscovei impotriva terorismului si eforturile sale in domeniul luptei contra acestui fenomen au transformat tara intr-una dintre principelele tinte ale teroristilor.
 
Directorul FSB a anuntat ca a avut loc o revizuire a legislatiei cu obiectivul de a consolida eficienta luptei impotriva terorismului.
 
"In urma evenimentelor recente din Siria au fost introduse noi norme care stipuleaza pedepse mai aspre atat pentru antrenamente in tabere teroriste, cat si pentru crearea, conducerea sau finantarea unor organizatii teroriste", a declarat el.
 
In total, 28 de atacuri teroriste au fost preintampinate anul acesta, in cadrul unor operatiuni efectuate de catre forte ruse in domeniul securitatii, a mai spus Bortnikov.

10 aprilie 2014 13:48
Modifică setările cookies