• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sentinta definitiva a Curtii de Apel: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

Sentinta definitiva a Curtii de Apel: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut decizia in sens luata de Tribunalul Capitalei.

Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestatiile fata de hotararea tribunalului inaintate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Ministerul Public, informeaza Mediafax.
 
Tribunalul Capitalei a admis, in 5 aprilie, contestatia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care, miercuri, a mentinut decizia tribunalului, astfel ca Diaconu poate candida, in mai, la europarlamentare.
 
Mircea Diaconu a contestat la Tribunalul Bucuresti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura. El si-a depus, in 26 martie, la BEC, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent. Diaconu anuntase in 19 martie ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare.
 
ANI a trimis BEC, tot in 26 martie, o informare in care se arata ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.
 
Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

9 aprilie 2014 21:21
Modifică setările cookies