• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Seism cu magnitudinea 7,2 in nordul Japoniei

Seism cu magnitudinea 7,2 in nordul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs vineri in nordul Japoniei, in largul insulelor Kurile administrate de Rusia si a fost resimtit in toata partea de nord-est a arhipelagului, dar pentru moment nu a fost emisa o alerta de tsunami, a anuntat agentia japoneza de meteorologie, relateaza AFP.

Institutul american de geofizica USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 7,2. Acesta a localizat epicentrul peste 500 de kilometri nord-est de insula nordica japoneza Hokkaido si la circa 30 de kilometri in largul Urup, una dintre insulele arhipelagului rus Kurile.
 
Institutul american a estimat ca seismul s-a produs la o adancime de 122,3 kilometri, in timp ce agentia japoneza de meteorologie l-a localizat la o adancime de zece kilometri.
 
Postul public de televiziune japonez NHK a difuzat cateva imagini surprinse automat cu camere situate in Hokkaido, dar politia nu a semnalat victime sau pagube materiale pentru moment. Japonia se confrunta in prezent cu o perioada cu o puternica activitate seismica, potrivit expertilor japonezi.

19 aprilie 2013 08:29
Modifică setările cookies