• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Seful Europol avertizeaza: Sunt posibile si alte atacuri in Europa

Seful Europol avertizeaza: Sunt posibile si alte atacuri in Europa

Europa risca sa se confrunte cu noi atacuri ale gruparii Statul Islamic, avertizeaza Rob Wainwright, directorul Europol, agentia care coordoneaza fortele de politie din tarile UE, transmite Reuters.   

"Este rezonabil sa presupunem ca sunt posibile si alte atacuri", a afirmat Wainwright, la Parlamentul European, la Bruxelles.  

El a comparat atacurile de vineri de la Paris, in care si-au pierdut viata 129 de persoane, cu cele din Mumbai din 2008, cand mai multi militanti au ucis 166 de persoane in diferite locuri din orasul indian.  

"Realitatea a ceea ce s-a intamplat atunci in Mumbai a ajuns acum in Europa", a mai spus el.  

"Este, cu siguranta, o forma mai puternica si mai amenintatoare de terorism decat fenomenul atacatorului singuratic", a precizat Wainwright, facand referire la atacurile din ultimii ani comise de indivizi sau grupuri mici inspirate din Statul Islamic.  

"Este, de asemenea, o declaratie de intentie clara din partea ISIS de a-si exporta marca sa brutala de terorism in Europa pentru a o face mai vizibila pe scena internationala", a afirmat el.  

Directorul Europol a amintit si doborarea, luna trecuta, a unui avion rus de pasageri in Egipt.

"Ne confruntam cu o organizatie terorista internationala extrem de serioasa, bine finantata si hotarata, care este acum activa pe strazile din Europa. Reprezinta cea mai grava amenintare terorista pentru Europa din ultimii zece ani", a atras el atentia, transmite Agerpres.


19 noiembrie 2015 14:35
Modifică setările cookies