• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premiera in Romania. Procurorii DNA l-au retinut pe seful DNA Slobozia pentru mita si favorizarea infractorului

Premiera in Romania. Procurorii DNA l-au retinut pe seful DNA Slobozia pentru mita si favorizarea infractorului

Seful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, este cercetat pentru luare de mita si favorizarea infractorului, fiind acuzat ca a ajutat trei persoane sa distruga acte si obiecte care puteau fi folosite ca probe intr-un dosar din Germania de evaziune fiscala, primind in schimb materiale de constructii, scrie Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Dumitru Cristudor, procuror sef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul DNA, ca a fost inceputa urmarirea penala pe numele lui, pentru luare de mita si favorizarea infractorului.
 
In acelasi dosar mai sunt cercetati omul de afaceri Daniel Vasile Taifas, pentru dare de mita si favorizarea infractorului, si Monica Andronache, pentru complicitate la luare si dare de mita si favorizarea infractorului, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.
 
Potrivit procurorilor, din 11 februarie pana in prezent, Dumitru Cristudor, Daniel Vasile Taifas si Monica Andronache au sprijinit trei persoane cercetate pentru evaziune fiscala, intr-un dosar aflat pe rolul autoritatilor judiciare germane, astfel incat acestea sa poata distruge si ascunde documente si obiecte compromitatoare ce ar fi putut constitui mijloace de proba, "zadarnicind astfel urmarirea penala si, implicit, lipsind de finalitate activitatile de perchezitie dispuse de autoritatile judiciare germane pe teritoriul Romaniei".
 
Dumitru Cristudor a fost numit procuror sef la DNA Slobozia in iunie 2010, in mandatul lui Daniel Morar. Mandatul acestuia la conducerea DNA Slobozia urma sa se incheie in 17 iunie.

13 iunie 2013 15:01
Modifică setările cookies