• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sefii companiilor de Internet, invitati de Obama la Casa Alba pentru a discuta despre spionaj

Sefii companiilor de Internet, invitati de Obama la Casa Alba pentru a discuta despre spionaj

Presedintele american Barack Obama i-a invitat vineri, in Biroul Oval, pe lideri ai companiilor de Internet si tehnologie, pentru a discuta in legatura cu dezvaluirile ca Agentia Nationala de Securitate (NSA) a accesat pentru spionaj milioane de computere din intreaga lume, transmite Bloomberg.

Marck Zuckerberg, directorul general al Facebook, si Eric Schmidt, presedintele executiv al Google, vor participa la intalnire, a declarat o sursa apropiata situatiei.
 
Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a fost invitata la intalnire, dar a refuzat intrucat a fost anuntata in ultimul moment. Compania intentioneaza sa participe in continuare la discutiile pe aceasta tema, potrivit unui purtator de cuvant.
Intalnirea a fost organizata dupa ce Zuckerberg a scris pe blog ca i-a telefonat lui Obama pentru a-si exprima fructrarea in legatura cu activitatile de spionaj ale guvernului.
 
"Guvernul SUA ar trebui sa fie sustinatorul Internetului, nu o amenitare. Trebuie sa fie mult mai transparenti in legatura cu activitatea lor, altfel oamenii se vor gandi la ce este mai rau", a scris Zuckerberg intr-o postare pe pagina sa de Faceebok, din 13 martie.
 
Comentariile lui Zuckerberg au avut loc in urma informatiilor ca NSA ar fi infectat si accesat computere, pentru a obtine acces la datele utilizatorilor in vederea spionajului, potrivit documentelor publicate de fostul contractor al guvernului SUA Edward Snowden, pe site-ul de stiri online The Intercept.
 
Dezvaluirile despre activitatile de supraveghere efectuate de autoritatile americane au determinat Facebook, Google, Apple si alte companii sa ii ceara lui Obama sa restranga programele de spionaj. Casa Alba nu a facut publice numele directorilor generali invitati la Casa Alba.

22 martie 2014 11:15
Modifică setările cookies