• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Secretarul general al ONU a indemnat Israelul sa suspende colonizarea teritoriilor palestiniene

Secretarul general al ONU a indemnat Israelul sa suspende colonizarea teritoriilor palestiniene

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a indemnat joi Israelul sa suspende colonizarea si sa respecte legea internationala, dupa ce Guvernul israelian a anuntat proiecte privind construirea a peste 3.000 de locuinte noi in teritoriile palestiniene ocupate, relateaza AFP.

Ban Ki-moon s-a declarat "profund ingrijorat" de anuntul Guvernului condus de catre Benjamin Netanyahu cu privire la construirea a peste 3.000 de locuinte in Cisiordania si Ierusalimul de Est ocupate, potrivit lui Stéphane Dujarric, un purtator de cuvant.
 
"Asa cum a afirmat ONU in mai multe randuri, construirea de locuinte noi in teritoriile ocupate este ilegala, conform dreptului international", a subliniat el, citat in comunicat.
 
Ban Ki-moon indeamna cele doua parti "sa evite sa adopte masuri unilaterale pe teren care vor reduce sansele ajungerii la un acord de pace".
 
"Secretarul general indeamna Israelul sa tina cont de indemnurile comunitatii internationale cu privire la stoparea activitatilor de colonizare, sa-si respecte angajamentele" internationale si "foaia de parcurs", a continuat Dujarric.
 
Israelul a relansat masiv colonizarea, joi, ca represalii fata de instalarea unui Guvern palestinian de uniune, agreat de catre comunitatea internationala, provocand furia palstinienilor, care s-au adresat ONU.
 
Pentru prima data in ultimii trei ani, palestinienii au intentia sa ceara Consiliului de Securitate al ONU o rezolutie privind condamnarea colonizarii israeliene.

6 iunie 2014 08:37
Modifică setările cookies