• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Scuzele inutile cresc credibilitatea in fata celorlalti - studiu

Scuzele inutile cresc credibilitatea in fata celorlalti - studiu 

Scuzele inutile, care nu au legatura cu situatia in care se afla un anumit individ, il fac pe acesta sa para o persoana de incredere in fata celorlalti, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard Business School, informeaza dailymail.co.uk.

Intr-o serie de experimente s-a demonstrat ca subiectii erau mai dispusi sa imprumute unei persoane straine un telefon, daca aceasta isi cerea scuze in legatura cu un eveniment care nu s-a petrecut din vina sa, cum ar fi ploaia torentiala. 

Intr-unul din experimente, un actor a rugat 65 de persoane, intr-o zi ploioasa, sa ii imprumute telefonul mobil. Jumatate dintre subiecti i-au imprumutat telefonul cand acesta si-a cerut scuze pentru conditiile meteo, fata de numai 9% in cazul in care l-a cerut pur si simplu.

"Scuzele inutile reprezinta un instrument eficient si usor de folosit atunci cand vine vorba despre influenta sociala", a declarat Alison Wood Brooks, profesor asistent de administrarea afacerilor si coordonator al studiului.


23 octombrie 2013 09:11
Modifică setările cookies