• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Scriitoarea J.K. Rowling a donat 1 mil. lire sterline unui grup care se opune independentei Scotiei

Scriitoarea J.K. Rowling a donat 1 mil. lire sterline unui grup care se opune independentei Scotiei

Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria "Harry Potter", a donat 1 milion de lire sterline (1,24 milioane de euro) pentru a finanta o campanie impotriva independentei Scotiei, informeaza bbc.co.uk.

Romanciera, care locuieste in orasul scotian Edinburgh, si-a exprimat in mod public sprijinul fata de campania "Better Together" ("Ne merge mai bine impreuna").
 
Explicand pe site-ul ei aceasta finantare generoasa, J.K. Rowling a spus ca exista "o negare a riscurilor" in campania opusa, "Yes", care sprijina independenta Scotiei.
 
"Exista o mana de nationalisti carora le place sa demonizeze pe oricine care nu este se declara orbeste si neconditionat in favoarea independentei", a adaugat celebra scriitoare.
 
Cetatenii cu drept de vot din aceasta regiune a Marii Britanii vor participa la un referendum pe 18 septembrie pentru a decide viitorul Scotiei. Ei vor trebui sa raspunda prin "Da" sau "Nu" la urmatoarea intrebare: "Ar trebui Scotia sa fie o tara independenta?".
 
In declaratia publicata pe site-ul ei, J.K. Rowling, care s-a nacut in Gloucestershire, spune ca are prieteni de ambele parti ale acestei dezbateri, iar conceptul romantic al campaniei "Yes" o emotioneaza foarte mult.
 
"Adevarul simplu este ca Scotia este supusa acelorasi presiuni specifice secolului al XXI-lea ca si restul lumii. Trebuie sa concureze pe aceeasi piata globala, sa se apere de aceleasi pericole si sa navigheze in aceleasi ape tulburi, intr-o situatie economica inca fragila", a spus ea.
 
J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria "Harry Potter" era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodata, J.K. Rowling este considerata una dintre cele mai influente femei britanice.

11 iunie 2014 15:36
Modifică setările cookies