• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Scolile din Franta vor avea gradini de legume, ingrijite de elevi

Scolile din Franta vor avea gradini de legume, ingrijite de elevi

Scolile vor fi dotate cu gradini de legume, care sa ajute la educarea copiilor in spiritul respectului fata de mediul inconjurator, anunta ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, relateaza EFE.

Vor beneficia de o asemenea gradina primele institutii scolare care vor elabora un plan contra risipei de alimente. Ingrijirea spatiilor verzi va fi asigurata de elevi sprijiniti de diferite asociatii si, eventual, de agricultori. 

Ministrul vrea de asemenea sa faca presiuni asupra firmelor de distributie a marfurilo,r pentru a realiza si implementa un sistem de evitare a risipei alimentare. "Cred ca este in propriul lor interes (sa colaboreze) pentru imaginea marcii lor", a estimat ea. 

Alimentele care se arunca, desi ar mai putea fi consumate, genereaza o cheltuiala "considerabila", de peste "200 de euro anual pentru o familie". Ea si-a sustinut ideea dand ca exemplu iaurtul, care poate fi consumat chiar si la trei saptamani dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, precum si pastele fainoase, orezul, zaharul sau alte alimente uscate care se pot pastra in bune conditii timp de mai multi ani.


27 august 2015 09:46
Modifică setările cookies