• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Schulz acuza de tradare tarile ce resping cotele de refugiati: reafirmarea sentimentelor nationale ameninta UE

Schulz acuza de "tradare" tarile ce resping cotele de refugiati: reafirmarea sentimentelor nationale ameninta UE

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a acuzat luni guvernele statelor UE, ce refuza sa primeasca refugiati, ca tradeaza principiile Europei. In opinia sa, reafirmarea sentimentelor nationale si aspiratia de consolidare a statelor nationale este un pericol pentru blocul comunitar. 

"Este o tradare a ceea ce inseamna Europa", a spus Schulz, citat de EFE, referindu-se la statele europene care au refuzat cotele obligatorii pentru redistribuirea migrantilor arabi, africani si asiatici veniti pe continentul european in cautarea unei vieti mai bune.  

"Exista o alternativa la UE. Aceasta este renationalizarea si este exact ceea ce se propaga. Tara mea, natiunea mea, religia mea, partidul meu sunt mai bune decat ale celorlalti. Acesta este un drum gresit", considera presedintele PE, transmite Agerpres. 

In acest context, a criticat indirect Polonia si Ungaria, in opinia sa fiind inacceptabil sa spunem ca "nu avem loc pentru refugiatii musulmani pentru ca suntem o tara catolica" sau ca "migratia este o problema germana care nu ne priveste". Astfel de scuze "nu le putem accepta, nu trebuie sa le acceptam", a insistat Schulz.  

El a mers si mai departe, apreciind ca cine raspunde in acest mod "fenomenului global" al sosirii masive a refugiatilor in Europa cade in "simplificare" si incearca "sa abordeze secolul XXI cu retorica anilor '30'".  


9 noiembrie 2015 15:52
Modifică setările cookies