• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sase oficiali ai FIFA, arestati la Zurich pentru coruptie

Sase oficiali ai FIFA, arestati la Zurich pentru coruptie

Sase oficiali ai Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) au fost arestati miercuri la Zurich pentru coruptie, la cererea Statelor Unite, a anuntat Tribunalul federal elvetian, citat de Reuters.

''Politia cantonala a arestat sase functionari din fotbal (...) la cererea autoritatilor americane. Sunt reprezentanti ai media sportive si ai societatilor de marketing sportiv implicati in scheme de plati catre inalti functionari ai organizatiilor fotbalistice (delegati FIFA si alte persoane apartinand organizatiilor afiliate forului mondial) in schimbul drepturilor mediatice si de marketing pentru competitii organizate in Statele Unite si America de Sud'', a indicat ministerul elvetian de Justitie intr-un comunicat, precizand ca a actionat la cererea parchetului din districtul est al metropolei americane New York.
 
Potrivit New York Times si BBC, Jeffrey Webb si Eugenio Figueredo, ambii vicepresedinti ai forului mondial, se numara printre cei sase oameni de fotbal arestati. Sursa mentioneaza ca se asteapta punerea sub acuzare a mai multor persoane, Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin si Nicolas Leoz, dar nu toate sunt prezente la Zurich.
 
FIFA a anuntat ca va incerca sa ''clarifice'' situatia, potrivit unei declaratii de presa pentru agentia France Presse a unui purtator de cuvant.
 
New York Times a relatat ca persoanele arestate sunt inalti oficiali ai FIFA si se aflau in Elvetia pentru a participa la Congresul forului mondial, in cadrul caruia presedintele Joseph Blatter va candida, vineri, pentru al cincilea mandat, in fata singurului adversar, printul iordanian Ali Bin Al Hussein.
 
Autoritatile americane ii suspecteaza pe cei arestati ca ar fi primit mita de ''milioane de dolari'', intr-o perioada care dateaza de la inceputul anilor 1990 si pana azi. Potrivit surselor, suma totala aflata in discutie ar fi mai mare de 100 de milioane de dolari, scrie Agerpres.
 

27 mai 2015 12:45
Modifică setările cookies