• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un roman si-a pierdut viata in criza ostaticilor din Algeria

Un roman si-a pierdut viata in criza ostaticilor din Algeria

Un roman a murit in criza ostaticilor din Algeria, a anuntat premierul Victor Ponta. Seful Guvernului a mai spus ca ultimul dintre cei cinci cetateni romani implicati in criza ostaticilor a fost eliberat si se afla in ingrijirea Armatei algeriene.

Premierul Victor Ponta a anuntat, la sediul MAE, unde a sustinut o declaratie de presa alaturi de ministrul Titus Corlatean, ca "in urma cu putin timp" a fost confirmat faptul ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria.

"In urma cu putin timp s-a confirmat faptul ca un roman si-a piedut viata in aceste evenimente din Algeria. Vreau sa exprim condoleante si compasiune pentru familia celui care si-a pierdut viata", a spus Ponta.

El a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie.

"Am instiintat familia, nu mi-as fi iertat niciodata daca familia ar fi aflat de la dumneavoastra din presa", a afirmat premierul.
 
Anterior, o sursa din domeniul securitatii, citate de AFP, a declarat ca sapte ostatici straini au fost ucisi sambata intr-un asalt final asupra jihadistilor, la un complex de exploatarea gazelor din Algeria.
 
"Asaltul a fost lansat sambata dimineata. Unsprezece teroristi au fost impuscati, iar ostaticii straini sunt morti. Noi credem ca au fost asasinati ca masura de represalii", a declarat aceasta sursa pentru AFP.
 
Intre 25 si 27 de ostatici straini si algerieni au fost ucisi de la inceputul atacului jihadistilor, miercuri, impotriva acestui complex de exploatarea gazelor, potrivit unui bilant provizoriu furnizat AFP de o sursa din domeniul securitatii.

"Au fost ucisi intre 25 si 27 de ostatici straini si algerieni, potrivit primului bilant" intocmit in urma asaltului final lansat sambata dimineata de fortele speciale algeriene", a declarat aceeasi sursa.

19 ianuarie 2013 15:39
Modifică setările cookies