• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia incepe luni exercitii militare de amploare in regiunea arctica

Rusia incepe luni exercitii militare de amploare in regiunea arctica

Rusia a inceput luni o serie de exercitii militare in regiunea arctica prin care va fi testata pregatirea pentru lupta a fortelor militare ruse din cadrul Flotei Nordului, a anuntat ministrul rus al Apararii Serghei Soigu, citat de Sputnik, in pagina electronica.

"Principala misiune (a exercitiilor) este evaluarea modului in care fortele armate din Flota Nordului isi indeplinesc misiunile in asigurarea securitatii militare a Rusiei in regiunea arctica", a declarat generalul Soigu.
 
Flota Nordului este in alerta de la ora 08.00 (07.00 ora Romaniei) si include 38.000 de militari, 3.360 piese de echipament, 41 de nave, 15 submarine si 110 avioane si elicoptere, a adaugat Soigu.
 
"Noi provocari si amenintari la adresa securitatii militare necesita sporirea capacitatilor militare ale Fortelor armate si o atentie speciala va fi acordata situatiei fortelor comune strategice din Nord", a continuat el.
 
Exercitiul va avea loc pe uscat, pe mare si in aer si va dura cinci zile incepand cu 16 martie, a precizat generalul.
 
Saptamana trecuta, Norvegia a inceput cele mai mari exercitii militare din ultimele decenii, in regiunea Finnmark din apropiere de granita cu Rusia. Exercitiul implica 5.000 de militari si se va incheia la 18 martie.
 
Pe de alta parte, Rusia a inceput luni exercitii aeriene si in Siberia, simuland strapungerea apararii aeriene inamice, acestea urmand sa dureze o luna, a anuntat Districtul Militar Estic.
 
"In timpul exercitiilor, avioane Su-30SM si Su-25 vor exersa strapungerea apararii aeriene si atacuri comune asupra retelelor de comunicatii in spatele liniilor inamice", a precizat districtul intr-un comunicat. Exercitiile implica 2.000 de militari si 30 a aeronave.

16 martie 2015 13:09
Modifică setările cookies