• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia denunta prezenta navelor militare NATO in Marea Neagra

Rusia denunta prezenta navelor militare NATO in Marea Neagra

Rusia a acuzat Turcia ca nu respecta acordurile internationale prin autorizarea patrunderii navelor militare NATO in Marea Neagra, dar Guvernul de la Ankara a respins acuzatiile.

"Este curios ca Rusia ridica semne de intrebare in mod insistent in legatura cu respectarea Tratatului de la Montreux", a anuntat Ministerul turc de Externe, citat de AFP.
 
Conform acestui tratat international, navele de razboi ale tarilor nonriverane Marii Negre nu pot stationa in zona mai mult de 21 de zile.
 
Moscova a exprimat preocupare in legatura cu prezenta navelor NATO in Marea Neagra.
 
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a atras atentia ca nave militare americane au depasit de mai multe ori limita de 21 de zile in Marea Neagra.
 
Potrivit presei ruse, nava USS Taylor a stat cateva luni in portul turc Samsun sub pretextul unor reparatii. Distrugatorul USS Truxtun a facut escale in porturi din Romania si Bulgaria si a efectuat exercitii cateva saptamani in Marea Neagra.
 
In prezent, distrugatorul USS Donald Cook si nava militara franceza Dupuy de Lôme se afla in Marea Neagra, in contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia din cauza crizei ucrainene.

12 aprilie 2014 17:16
Modifică setările cookies