• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Moscova cere SUA sa-si retraga avioanele din Siria. Rusia a inceput bombardamentele asupra SI

Moscova cere SUA sa-si retraga avioanele din Siria. Rusia a inceput bombardamentele asupra SI

Rusia a inceput bombardamentele in Siria, a afirmat un oficial american sub protectia anonimatului.

Rusia a executat lovituri aeriene in Siria, in apropiere de Homs, a declarat miercuri un oficial american pentru Reuters, adaugand ca Moscova a anuntat Washingtonul cu o ora inainte de inceperea operatiunii. 

Informatia este confirmata si de AFP, care citeaza un responsabil american.

Oficialul citat de Reuters, care a facut aceasta declaratie sub protectia anonimatului, a spus ca informatia privind loviturile aeriene ale Rusiei in Siria este preliminara si a refuzat sa furnizeze detalii privind numarul loviturilor aeriene si avioanele utilizate. 

Comandamentul central al armatei americane nu a raspuns solicitarii agentiei britanice de stiri de a comenta informatia. SUA se afla in fruntea unei coalitii internationale care lanseaza lovituri aeriene asupra pozitiilor gruparii Statul Islamic in Siria si Irak.

Rusia a cerut ca avioanele militare americane sa paraseasca neintarziat spatiul aerian sirian, a declarat miercuri un inalt responsabil american, sub rezerva anonimatului, pentru Fox News.

Diplomati rusi au intreprins un demers oficial prin care au solicitat ca avioanele americane sa paraseasca Siria, adaugand ca avioane de lupta rusesti vor survola de acum incolo teritoriul sirian, a precizat acesta.

Statele Unite nu intentioneaza sa-si schimbe, deocamdata, planurile fortelor sale aeriene in ceea ce priveste operatiunile in Siria, a declarat acelasi inalt oficial al Departamentului Apararii al SUA. 

O confirmare oficiala a acestor informatii nu a venit nici din partea rusa, nici din cea americana, transmite Agerpres.

Rusia va fi singura tara care va efectua operatiuni in Siria in mod legitim, la cererea autoritatilor acestei tari, a sustinut miercuri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. 

''Utilizarea fortelor militare pe teritoriul unei terte tari este posibila fie printr-o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, fie la cererea conducerii legitime a acestei tari. In cazul dat, Rusia va fi de fapt singura tara care va realiza aceasta operatiune in mod legitim, si anume la cererea legitima a presedintelui Siriei'', a afirmat Peskov. 

Presedintele Putin a cerut miercuri Consiliului Federatiei sa autorizeze utilizarea fortelor militare ruse in strainatate.


30 septembrie 2015 14:47
Modifică setările cookies