• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia cere Europei sa sanctioneze Ucraina, pentru nerespectarea Acordului de pace de la Minsk

Rusia cere Europei sa sanctioneze Ucraina, pentru nerespectarea Acordului de pace de la Minsk

Europa trebuie sa ia in calcul posibilitatea impunerii unor sanctiuni Ucrainei din cauza nerespectarii obligatiilor asumate prin Acordul de la Minsk, a declarat miercuri, la Paris, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat, Aleksei Puskov, citat de agentia rusa Tass.

"Odata ce Kievul incalca Acordul (de la Minsk) inclusiv in texte juridice, prin aceste legi care au fost adoptate de Rada Suprema a Ucrainei (...), de ce sa nu se ia in calcul posibilitatea impunerii unor sanctiuni Ucrainei?", s-a intrebat oficialul de rang inalt de la Moscova in cadrul unei interventii la un eveniment organizat de Asociatia pentru dialog franco-rus.
 
Rada Suprema a Ucrainei a adoptat recent doua legi cu privire la regimul teritoriilor din estul tarii care, potrivit unor oficiali rusi, intra in contradictie cu Acordul de la Minsk semnat la 12 februarie de Grupul de Contact.
 
Confruntarile militare au reizbucnit in estul Ucrainei, in pofida armistitiului aflat in vigoare din 15 februarie, sapte militari ucraineni fiind ucisi in ultimele 48 de ore in atacuri insurgente.
 
Armata ucraineana si insurgentii separatisti se acuza reciproc de intensificarea atacurilor. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum, potrivit estimarilor ONU, cu cel putin 6.100 de morti.

16 aprilie 2015 08:08
Modifică setările cookies