• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rusia avertizeaza Romania pentru declaratii antiruse ale presedintelui Basescu privind Ucraina

Rusia avertizeaza Romania pentru declaratii "antiruse" ale presedintelui Basescu privind Ucraina

Rusia a avertizat, vineri, Romania, pe tema unor declaratii "antiruse" ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu criza din Ucraina, Moscova subliniind ca o deteriorare a relatiilor nu este in folosul niciuneia dintre cele doua parti, relateaza AFP.

"Rusia a observat o serie de noi declaratii antiruse ale presedintelui Traian Basescu", afirma Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat.
 
"Liderul roman a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni impotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO", precizeaza Ministerul rus de Externe, adaugand ca seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, nu a respins aceasta declaratie.
 
"Se poate ghici in spatele acestor atacuri intentia clara a Bucurestiului de a ignora adevaratele cauze ale crizei din Ucraina", a adaugat diplomatia rusa.
 
"Aceasta retorica antirusa la nivelul conducerii statului roman (...) nu este in interesul nimanui", mai arata comunicatul Ministerului rus de Externe.
 
Romania a denuntat, in martie, "agresiunea" rusa in Crimeea si referendumul "ilegal" care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia. Presedintele Traian Basescu a pledat pentru "repozitionarea" fortelor NATO in Europa.

4 aprilie 2014 17:03
Modifică setările cookies