• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rubla a fost pusa oficial in circulatie in Crimeea

Rubla a fost pusa oficial in circulatie in Crimeea

Autoritatile din Crimeea au anuntat luni punerea in circulatie a rublei in peninsula, dar bancile si comerciantii continua sa foloseasca aproape exclusiv moneda ucraineana, grivna, relateaza AFP.

"Incepand de astazi (luni n.r.) putem in mod oficial sa efectuam plati in ruble. Grivna ramane in vigoare pana la 1 ianuarie 2016", a afirmat premierul regiunii, Serghei Axionov, pe contul sau de Twitter.
 
Vicepremierul Crimeei, Rustam Temirgaliev, citat de RIA Novosti, a spus ca plata pensiilor in ruble debuteaza luni, cu 300 de milioane de ruble (6 milioane euro).
 
Informatia a fost confirmata ulterior si de agentia de presa de stat Itar-Tass.
 
Legea de anexare a Crimeei la Federatia Rusa, adoptata saptamana trecuta de Parlamentul rus, stipuleaza ca rubla va fi moneda oficiala in peninsula, de la intrarea in vigoare a documentului, care prevede o perioada de tranzitie pana la 1 ianuarie 2016.
 
Bancile si comerciantii au continuat insa luni sa foloseasca grivna. Un angajat al postei din Sevastopol a spus ca pensiile vor fi platite in ruble, dar nu se stie cand. Magazinele din Sevastopol vizitate de AFP au indicat ca nu au primit nicio instructiune si ca refuza rublele.

24 martie 2014 18:23
Modifică setările cookies