• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Robert Cazanciuc a fost nominalizat ministru al Justitiei

Robert Cazanciuc a fost nominalizat ministru al Justitiei

UPDATE: Robert Cazanciuc, procuror din 1996 si secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009, si-a dat demisia din magistratura pentru a fi nominalizat ca ministru al Justitiei de catre premierul Victor Ponta.

Procuror din 1996 si secretar general MAE
 
Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, ca va propune numirea lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei dupa ce va fi emis decretul de eliberare din magistratura a acestuia, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii luand act de demisia lui din functia de procuror.
 
Victor Ponta a spus ca l-a informat joi dimineata pe presedintele Traian Basescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc sa preia functia de ministru al Justitiei, premierul mentionand ca seful statului "nu a avut niciun fel de obiectie".
 
Presedintele Traian Basescu ar urma sa dea decretul de numire a lui Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei dupa ce va primi de la CSM cererea de eliberare din functia de procuror al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Dupa decretul de numire in functie, Cazanciuc va depune juramantul ca ministru al Justitiei.
 
Robert Cazanciuc a fost numit secretar general al Ministerului Afacerilor Externe in 15 aprilie 2009, obtinand un nou mandat in aceasta functie in 21 mai 2012.
 
Cazanciuc s-a nascut la 26 noiembrie 1971, la Ploiesti, este casatorit si are doi copii. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, in 1995 si Institutul National al Magistraturii, un an mai tarziu. Si-a inceput cariera profesionala ca procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria SAI, responsabil cu supravegherea urmaririi penale.
 
Din 1998, Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror in cadrul Biroului pentru relatia cu mass-media, iar din 2000 pana in 2001 a fost purtator de cuvant al aceluiasi Parchet.
 
In perioada 2001-2004, Robert Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativa cu Oficiul de Lupta Anti-Frauda.
 
Cazanciuc a mai ocupat functiile de secretar de stat la Departamentul Implementare Programe si Ajustare Structurala, in 2004, si de director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor, in 2005. Apoi, pana in 2008, a fost procuror sef al Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

11 aprilie 2013 13:00
Modifică setările cookies