• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Riscul ca un asteroid sa loveasca Terra, mai mare decat estimarile precedente

Riscul ca un asteroid sa loveasca Terra, mai mare decat estimarile precedente

Riscul ca un asteroid de mari dimensiuni sa loveasca Terra si sa distruga un intreg oras este mai mare decat estimau oamenii de stiinta, a anuntat marti o organizatie non-profit care construieste un telescop cu rol de monitorizare a acestor corpuri ceresti, informeaza Reuters.

Au fost detectati 26 asteroizi care au explodat in atmosfera Terrei din 2000 pana in 2013, arata datele prezentate de Comprehensive Nuclear Test Ban Treaty Organization.  Exploziile au inclus-o si pe aceea produsa pe 15 februarie 2013 deasupra orasului Celiabinsk din Rusia, in urma careia peste 1.000 de persoane au fost ranite. 

"Exista o parere foarte populara, dar eronata, potrivita careia ciocnirile cu asteroizi sunt extraordinar de rare. Este o parere incorecta", a spus fostul astronaut Ed Lu, actualul presedinte al Fundatiei B612 din California. 

Fundatia a publicat marti un material video ce prezinta ciocniri ale Terrei cu diversi asteroizi, cu scopul de a creste gradul de constientizare in randul publicului in legatura cu aceste amenintari care vin din spatiu.  Asteroizii cu diametre mai mici de 40 de metri - ceva mai putin decat o jumatate de stadion de fotbal american - au potentialul de a distruge un oras intreg, a declarat Ed Lu, potrivit Mediafax.


23 aprilie 2014 12:45
Modifică setările cookies