• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Rezultate oficiale: Petro Porosenko este noul presedinte al Ucrainei. Rusia exclude posibilitatea cedarii Crimeei

Rezultate oficiale: Petro Porosenko este noul presedinte al Ucrainei. Rusia exclude posibilitatea cedarii Crimeei 

Miliardarul prooccidental Petro Porosenko a fost ales presedinte al Ucrainei din primul tur de scrutin, anunta seful Comisiei electorale, Mihailo Ohendovski, citat de AFP.

"Nu este necesara organizarea unui nou tur de scrutin. Ucraina are deja un nou presedinte", a declarat seful Comisiei electorale ucrainene.
 
Potrivit rezultatelor oficiale, Porosenko a obtinut 54% din voturile exprimate.
 
Rusia exclude posibilitatea revenirii Crimeei in cadrul Ucrainei
 
Ipoteza revenirii regiunii Crimeea in cadrul Ucrainei, asa cum doreste noul presedinte ucrainean Petro Porosenko, este exclusa, afirma Presedintia Rusiei, citata de AFP.
 
"Crimeea este regiune a Federatiei Ruse, este teritoriu rus si nu se pune problema revenirii in cadrul Ucrainei", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.
 
Miliardarul Petro Porosenko, ales presedinte al Ucrainei, a declarat in mai multe randuri ca regiunea Crimeea ramane "teritoriu ucrainean".
 
Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie, dupa un referendum local in favoarea independentei. "Rusia este pregatita sa dialogheze cu Petro Porosenko", a spus Peskov, fara a preciza daca Moscova recunoaste legitimitatea noului presedinte al Ucrainei.

27 mai 2014 09:02
Modifică setările cookies