• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regina Elizabeth a II-a a implinit 88 de ani. Aniversarea, marcata printr-un portret oficial realizat de David Bailey

Regina Elizabeth a II-a a implinit 88 de ani. Aniversarea, marcata printr-un portret oficial realizat de David Bailey

Un nou portret oficial al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, realizat de fotograful britanic David Bailey, a fost dezvaluit luni, pentru a marca cea de-a 88-a aniversare a acesteia, informeaza bbc.co.uk.

Fotografia alb-negru, care o prezinta pe regina zambind, a fost realizata in luna martie. Regina poarta o pereche de cercei cu perle si o rochie creata de Angela Kelly, care a fost asistentul personal si principalul stilist al acesteia incepand din anul 2002.
 
Renumitul fotograf David Bailey a realizat portrete ale unor celebritati precum Mick Jagger, dar si ale criminalilor Ronnie si Reggie Kray.
 
Regina Elizabeth a II-a s-a nascut pe 21 aprilie 1926, insa aniversarea sa oficiala este marcata intotdeauna in data de 14 iunie.
 
Fotografia, care a fost realizata la palatul Buckingham din Londra, a fost comandata pentru campania guvernamentala "Great", care are ca scop promovarea comertului, turismului, investitiilor si educatiei in Marea Britanie.
 
De-a lungul carierei sale, Bailey - care a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic in 2001 - a realizat, printre altele, portrete ale membrilor formatiei The Beatles, printesei Diana si modelelor Naomi Campbell si Kate Moss.
 
Desemnata regina pe 6 februarie 1952, dupa moartea tatalui ei, regele George al VI-lea, pe cand se afla intr-o vizita oficiala in Kenya, Elizabeth a II-a a fost incoronata pe 2 iunie 1953. In 2012, regina Elizabeth a II-a a implinit 60 de ani de domnie.

21 aprilie 2014 15:04
Modifică setările cookies