• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regele Spaniei incearca sa recastige increderea supusilor. A dat primul interviu la o televiziune iberica, de ziua lui

Regele Spaniei incearca sa recastige increderea supusilor. A dat primul interviu la o televiziune iberica, de ziua lui  

Regele Spaniei implineste astazi 75 de ani si a marcat momentul printr-o aparitie la televiziunea nationala. Este primul interviu pe care il acorda Juan Carlos in ultimii peste 20 de ani si singurul, pentru un post iberic. 2012 a fost un an dificil pentru 'Casa Regala' spaniola, care incearca din rasputeri sa-si refaca imaginea in fata supusilor.

Intr-un singur an, cota de popularitate a lui Juan Carlos a scazut de la peste 76 la suta la 50 la suta. Iar 60 la suta dintre tinerii pana in 30 de ani nu mai cred ca monarhia e cea mai buna forma de guvernamant pentru Spania. Asa isi explica analistii decizia istorica a regelui de a da un interviu.
 
Ce-i drept, Majestatii Sale nu i s-au pus intrebari incomode. Jurnalistul care i-a luat interviul n-a adus vorba nici despre scandalul de coruptie in care a fost implicat ginerele sau, nici despre vanatoarea de elefanti la care a participat regele anul trecut si cu atat mai putin despre amantele sale. E clar insa ca Juan Carlos e in pornit sa recucereasca inimile spaniolilor.
 
In plus, televiziunea nationala consacra saptamanal familiei regale o emisiune informativa de 30 de minute. Nu strica nici faptul ca Juan Carlos si-a redus cu 7 la suta salariul, din respect pentru cei saraciti de criza.

5 ianuarie 2013 18:04
Modifică setările cookies