• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regele Mihai a retras nepotului sau Nicolae titlul de Principe al Romaniei si l-a exclus din linia de succesiune la Coroana

Regele Mihai a retras nepotului sau Nicolae titlul de "Principe al Romaniei" si l-a exclus din linia de succesiune la Coroana

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'", anunta Biroul de Presa al Regelui.

De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana Romaniei.

"In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti. Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat", indica sursa citata. 

Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Regele Mihai. 

Principele Nicolae s-a nascut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena si al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizatiei Natiunilor Unite. 

In 2010, la implinirea varstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala.  Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Principele Nicolae era al treilea in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.


10 august 2015 16:40
Modifică setările cookies