• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Regele cocainei din Bulgaria, judecat la Bucuresti, pentru introducerea in Romania a peste 51 kg de droguri

"Regele cocainei" din Bulgaria, judecat la Bucuresti, pentru introducerea in Romania a peste 51 kg de droguri

Evelin Banev Nicolov, cunoscut ca "regele cocainei" din Bulgaria, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, impreuna cu un complice, in dosarul privind introducerea pe teritoriul Romaniei a cantitatii de 51,058 kilograme de cocaina.

Potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Evelin Banev Nicolov, zis Brendo sau Igor, cetatean bulgar in varsta de 49 de ani, va fi judecat pentru trafic ilicit international de droguri de mare risc si trafic ilicit de droguri de mare risc.
 
Anchetatorii sustin ca in aprilie 2012, Banev a introdus pe teritoriul Romaniei, in vederea vanzarii, 51,058 kg cocaina. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane, cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov si al altor complici neidentificati.
 
Atanasov - 43 de ani, tot cetatean bulgar - va fi judecat pentru complicitate la trafic ilicit de droguri de mare risc. Acesta este suspectat ca l-a ajutat pe Banev sa transporte drogurile pe teritoriul Romaniei.
 
Investigatiile in acest caz au fost declansate la 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizarii din oficiu a Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul Antidrog cu privire la faptul ca mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizarii, ar fi implicate in traficarea unor cantitati mari de droguri de mare risc, respectiv cocaina, pe ruta America de Sud - Romania - tari din Europa de Vest.
 
Pe numele celor doi inculpati, care se sustrageau urmaririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventiva in 5 februarie 2013.
 
Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autoritatilor judiciare romane de catre autoritatile judiciare italiene, acesta fiind in executarea unei pedepse cu inchisoarea. La 21 februarie 2014, Tribunalul Bucuresti a confirmat masura arestarii preventive a lui Atanasov si a dispus executarea mandatului de arestare preventiva. Masura arestarii preventive a fost prelungita succesiv de catre Tribunalul Bucuresti pana la 19 iulie 2014, inclusiv.
 
In cazul lui Evelin Banev Nicolov, s-au facut demersuri pe langa autoritatile judiciare bulgare pentru predarea temporara a acestuia, insa solicitarea a fost refuzata, precizeaza DIICOT.
 
Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.
 
In ianuarie 2014, un tribunal din Sofia a aprobat extradarea in Romania a liderului interlop Evelin Banev, alias Brendo, in virtutea unui mandat european de arestare emis de autoritatile romane, informa site-ul Novinite.com. Decizia de atunci a instantei bulgare nu era insa definitiva.

23 iunie 2014 17:31
Modifică setările cookies