• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Referendum in Noua Zeelanda pentru schimbarea drapelului

Referendum in Noua Zeelanda pentru schimbarea drapelului

Neozeelandezii vor afla la sfarsitul zilei de joi daca drapelul lor national se va schimba pentru prima data in mai bine de 100 de ani, informeaza Agerpres.

Locuitorii din aceasta tara au votat in cursul zilei de joi daca pastreaza pavilionul national actual, care include 'British Union Jack', simbolizand inca din anul 1606 uniunea administrativa a tarilor din Regatul Unit al Marii Britanii, sau vor inlocui acest simbol cu o feriga de argint.

Noul design al drapelului national in culorile albastru, negru si alb a fost selectat de catre alegatori dintr-o lista scurta de cinci propuneri in urma unui referendum postal organizat in luna decembrie. Peste 10.300 de noi modele au fost analizate, iar lista a fost restransa la 40 de modele, din care au intrat in finala numai patru. Un al cincilea design a fost adaugat pe lista, la presiunile populatiei.

Drapelul iesit castigator in luna decembrie 2015 in preferintele locuitorilor din Noua Zeelanda a intrat acum in competitie cu actualul drapel national pentru ca locuitorii sa opteze pentru unul dintre acestea.

24 martie 2016 09:11
Modifică setările cookies