• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Recep Tayyip Erdogan acuza presa straina de spionaj , dupa violentele de la Istanbul

Recep Tayyip Erdogan acuza presa straina de "spionaj", dupa violentele de la Istanbul 

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat, marti, presa straina, inclusiv postul american de televiziune CNN, ca desfasoara activitati de "spionaj", urmarind provocarea de revolte in Turcia, dupa violentele care au avut loc sambata la Istanbul, relateaza AFP.

"Servitorul CNN (...) a fost prins in flagrant delict", a afirmat premierul Erdogan.

Corespondentul postului american de televiziune a fost retinut pentru scurt timp sambata, in momentul in care relata in direct despre impresionantul dispozitiv de politisti trimisi de autoritati in Piata Taksim din Istanbul pentru reprimarea manifestatiilor de comemorare a protestelor antiguvernamentale din iunie 2013. 

Arestat de politisti in civil, Ivan Watson a fost eliberat in scurt timp dupa ce i-a fost verificata identitatea si a primit scuze din partea politiei. 

Fortele de ordine au intervenit violent sambata, la Istanbul si Ankara, impotriva miilor de manifestanti care au ignorat interdictia autoritatilor vizand comemorarea revoltelor. Numeroase persoane au fost arestate.

Presa straina "nu are nicio legatura cu libertatea presei. Ei au o misiune, actioneaza ca spioni", a insistat Erdogan. "Presa internationala care a venit la Istanbul pentru a lansa apeluri provocatoare si exagerate a plecat cu mainile goale", a asigurat premierul turc. 

Seful Guvernului turc a mai atacat presa straina si la revoltele de anul trecut, care s-au soldat cu cel putin opt morti si peste 8.000 de raniti.


3 iunie 2014 18:23
Modifică setările cookies