• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Raul Castro, la Vatican, pentru a multumi Papei Francisc pentru medierea relatiei cu SUA

Raul Castro, la Vatican, pentru a multumi Papei Francisc pentru medierea relatiei cu SUA

Presedintele cubanez, Raul Castro, efectueaza duminica o vizita la Vatican pentru a se intalni cu Papa Francisc si a-i multumi pentru bunele oficii care au permis apropierea istorica in curs cu Statele Unite, scrie AFP, preluata de Agerpres.

Raul Castro va fi primit de Papa Francisc in cursul diminetii pentru o intrevedere "strict privata", a informat Vaticanul. seful statului cubanez va avea ulterior o intalnire cu premierul italian, Matteo Renzi.

Fratele sau mai mare, Fidel, a mers la Vatican in 1996, unde a fost primit de Ioan Paul al II-lea: vizita care a pregatit terenul pentru calatoria istorica a papei in Cuba doi ani mai tarziu.
 
Vaticanul si Papa Francisc au jucat un rol important in restabilirea, in decembrie, a relatiilor diplomatice dintre Cuba si Statele Unite, dupa mai mult de 50 de ani de tensiuni.
 
Sfantul Scaun a dezvaluit o mediere personala a Suveranului Pontif, care le-a scris celor celor doi sefi de stat. De asemenea, Vaticanul a primit discret, in octombrie, delegatii din cele doua tari.
 
Sfantul Scaun este apreciat de regimul comunist pentru ca a sprijinit intotdeauna cererea sa de ridicare a embargoului american. In schimb, intr-o sustinere ferma a bisericii locale, Vaticanul a solicitat liberalizarea regimului si eliberarea prizonierilor politici, de cele mai multe ori catolici angajati.

10 mai 2015 06:48
Modifică setările cookies