• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Radu Mazare va fi cercetat in libertate

Radu Mazare va fi cercetat in libertate

Primarul Constantei, Radu Mazare, acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, va fi cercetat, in continuare, in libertate, a decis, vineri, instanta suprema, care a respins recursul DNA fata de controlul judiciar dispus in cazul edilului.

Decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.
 
Primarul Constantei a declarat, la intrarea in sediul instantei supreme, ca nu se poate sa fie judecat pentru ca a construit case pentru saraci la pretul cel mai mic si ca spera sa se daca dreptate, aratand ca "Vinerea Mare este ziua victoriei impotriva pacatului si a Satanei".
 
Radu Mazare si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost retinuti in 8 aprilie, dupa audieri la DNA. Acestia au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, cu interdictie de a parasi tara. Decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.
 
Primarul Constantei a fost acuzat initial de luare de mita, apoi procurorii au extins cercetarile in cazul lui Mazare si pentru fals in declaratii.
 
Potrivit DNA, Radu Mazare nu trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.
 
De asemenea, noteaza procurorii, nu apare nici transferul facut de firma respectiva in contul personal al lui Radu Mazare, la rubrica VII - venituri ale declarantului si ale membrilor sai de familie, realizate in ultimul an fiscal incheiat.
 
In acelasi dosar este urmarit penal si fratele primarului Constantei, senatorul PSD Alexandru Mazare, acesta fiind acuzat de complicitate la luare de mita si fals in declaratii.
 
Anchetatorii sustin ca Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la fratii Mazare, pentru ca se bucura de increderea celor doi. Astfel, prin intermediul lui Schwartzenberg, intr-un cont din Israel al lui Radu Mazare au intrat 95.000 de euro, iar in unul al fratelui acestuia, 80.000 de euro, in doua transe egale.

18 aprilie 2014 19:03
Modifică setările cookies