• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin: Rusia nu si-a planificat actiunile militare in Crimeea si nu a fixat un termen pentru recunoasterea independentei Transnistriei

Putin: Rusia nu si-a planificat actiunile militare in Crimeea si nu a fixat un termen pentru recunoasterea independentei Transnistriei

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, ca Rusia nu si-a planificat niciodata actiunile militare in Crimeea, dar a fost nevoita sa intervina in urma amenintarilor reale la adresa etnicilor rusi din peninsula, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.

Putin a adaugat ca decizia privind Crimeea a fost sustinuta in unanimitate in Consiliul rus de Securitate. El a mai afirmat ca rezultatele referendumului au fost decisive in privinta anexarii peninsulei Crimeea, noteaza Mediafax.
 
Presedintele Vladimir Putin a fost informat in legatura cu solicitarea Tiraspolului privind recunoasterea independentei Transnistriei, insa nu a fost fixat un termen pentru analizarea acestei cereri, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.
 
Purtatorul de cuvant al Kremlinului a precizat ca nu stie prin ce canale a fost transmisa solicitarea Tiraspolului, relateaza agentia Itar-Tass, in pagina electronica.
 
Sovietul Suprem (Parlamentul) de la Tiraspol a votat miercuri, in unanimitate, o solicitare catre Duma de Stat (Camera inferiora a Parlamentul rus), Consiliul Federatiei si presedintele Vladimir Putin in vederea recunoasterii independentei regiunii transnistrene si alipirii la Rusia. Solicitarea a fost transmisa, de asemenea, ONU si OSCE, iar o delegatie de la Tiraspol era asteptata joi intr-o vizita la Moscova.

In contextul crizei din Ucraina, autoritatile separatiste de la Tiraspol au facut de mai multe ori referire la referendumul care a avut loc in regiune la 17 septembrie 2006, cand peste 97 la suta dintre locuitori s-au pronuntat in favoarea independentei si alipirii la Rusia. Rezultatele referendmului nu au fost recunoscute de comunitatea internationala.

17 aprilie 2014 12:23
Modifică setările cookies