• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin l-ar putea schimba pe Dmitri Medvedev din functia de premier

Putin l-ar putea schimba pe Dmitri Medvedev din functia de premier

Presedintele Vladimir Putin l-ar putea inlocui din functie pe premierul Dmitri Medvedev cu fostul ministru de Finante Aleksei Kudrin, potrivit unei surse din cadrul structurilor de putere, relateaza Nezavisimaia Gazeta, citata de Mediafax.

Potrivit sursei citate, presedintele rus Vladimir Putin a dat un acord de principiu si l-ar putea nominaliza in postul de premier pe Aleksei Kudrin pana la sfarsitul anului. Insa disputele privind acest subiect continua in cadrul structurilor de putere, unde Kudrin are numerosi opozanti, mai ales din domeniul bancar.
 
O eventuala nominalizare nu va fi facuta imediat, deoarece Vladimir Putin nu il va demite pe Dmitri Medvedev inainte ca acesta sa puna in aplicare decizii pe care i le-a trasat pana in 2014, a mentionat sursa.
 
Astfel, se pare ca actualului premier rus i se mai ofera o sansa sa remedieze situatia prin aplicarea unor decrete prezidentiale in mai, cu termene stricte si un control extrem de riguros. In cazul in care presedintele rus nu va fi multumit de rezultatele obtinute de Guvernul Medvedev, el va avea un argument solid sa decida o remaniere guvernamentala.
 
In opinia directorului Institutului de Dezvoltare Contemporana Igor Iurghens, o "schimbare la fata" a Executivului pare logica.
 
In timpul sesiunii recente anuale de intrebari-raspunsuri in direct cu populatia rusa, Vladimir Putin l-a numit pe Kudrin, de doua ori, "cel mai bun ministru de Finante din lume", conform publicatiei, presedintele referindu-se la cele doua mandate ale sale la conducerea acestui minister.
 
Aleksei Kudrin declara, in septembrie 2011, ca va refuza sa faca parte dintr-un nou Guvern daca Dmitri Medvedev, sef al statului pe atunci, va deveni premier sub presedintia lui Vladimir Putin, in 2012. El a demisionat ulterior din functia de ministru de Finante, dupa ce Medvedev l-a somat sa-si prezinte demisia sau sa-si confirme loialitatea.

16 mai 2013 16:55
Modifică setările cookies