• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin: Cineva din conducerea turca a decis sa-i linga pe americani undeva

Putin: Cineva din conducerea turca a decis "sa-i linga pe americani undeva"

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si-a manifestat joi indignarea ca autoritatile turce dupa doborarea bombardierului rus Suhoi Su-24 de catre aviatia turca la 24 noiembrie, in zona frontierei cu Siria, in loc sa ofere Moscovei explicatii despre incident s-au repezit sa se planga la NATO.

In conferinta de presa anuala cu ziaristi rusi si straini acreditati la Moscova, Putin a calificat actiunile conducerii de la Ankara drept "dusmanoase".  

Putin a declarat ca incidentul s-ar putea explica prin faptul ca cineva din conducerea turca a decis "sa-i linga pe americani undeva".  

Dupa desfasurarea bateriilor de rachete antiaeriene S-400 Triumf in Siria, Turcia nu va putea, la fel ca inainte, sa incalce spatiul aerian al Siriei fara a fi pedepsita, a declarat Putin.  

"Autoritatile turce credeau ca noi vom pleca de acolo (din Siria). Nu, Rusia nu este tara care sa faca asta. Dimpotriva, noi ne-am consolidat prezenta in Siria, am marit numarul avioanelor de lupta. In Siria nu exista niciun sistem rusesc de aparare antiaeriana, acum astfel de sisteme exista si, in plus, dintre cele mai moderne", a adaugat liderul rus.  

"Daca mai devreme Turcia zbura si incalca spatiul aerian al Siriei, acum nu are decat sa se incumete", a insistat presedintele rus.


17 decembrie 2015 12:59
Modifică setările cookies