• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin ordona armatei sa actioneze extrem de dur pentru protejarea fortelor ruse in Siria

Putin ordona armatei sa actioneze "extrem de dur" pentru protejarea fortelor ruse in Siria

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat vineri ordin militarilor rusi sa actioneze "extrem de dur" pentru eliminarea oricaror obiective ce ar constitui o amenintare la adresa fortelor Rusiei angajate in campania militara in Siria, relateaza TASS. 

"Va ordon sa actionati extrem de dur", a dispus seful statului rus. "Orice fel de tinte care ameninta grupul (armata) rus sau infrastructura noastra terestra trebuie sa fie distruse imediat" a cerut Putin.  

Liderul rus a subliniat, de asemenea, ca teroristii din Siria reprezinta o amenintare directa la adresa Rusiei si actiunile Moscovei nu sunt dictate de interese abstracte, ci de intentia de a proteja tara.

Reprezentanti ai diferitelor grupuri etnice (din Rusia), a spus Putin, "nu doar din Caucazul de Nord, ci si din alte regiuni nu doar ca iau parte activa la actiuni militare, dar si braveaza cu participarea lor la actiuni punitive", transmite Agerpres.

Rebelii au creat in Siria un "adevarat cap de pod". "Planurile lor sunt evidente: sa creasca in putere si sa-si transfere expansiunea in alte regiuni", a adaugat presedintele rus, indicand ca actiunile fortelor ruse din Siria "sunt sincronizate cu activitatea fortelor de securitate si a serviciilor speciale din interiorul Rusiei".  

Structurile FSB "descopera ba aici, ba acolo pe intreg teritoriul Federatiei Ruse, celule teroriste camuflate apartinand de diferite grupari teroriste, intre care si Statul Islamic", a mai spus presedintele rus, evidentiind ca "toate acestea reprezinta o amenintare directa la adresa Rusiei si trupele ruse in Siria isi apara in primul rand tara".


11 decembrie 2015 15:59
Modifică setările cookies