• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin avertizeaza ca nimeni nu va putea obtine avantaje militare asupra Rusiei

Putin avertizeaza ca nimeni nu va putea obtine avantaje militare asupra Rusiei

Moscova nu se va lasa atrasa intr-o cursa a armelor, dar nimeni nu va putea obtine avantaje militare asupra Rusiei, a declarat joi presedintele rus, Vladimir Putin, in discursul sau anual privind starea natiunii, relateaza agentia Sputnik in pagina electronica.

"Este inutil sa incerci sa discuti cu Rusia de pe o pozitie de forta, chiar si atunci cand se confrunta cu divergente interne", a declarat liderul rus in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.
 
"Nu ar trebui sa uitam lectiile trecutului. Asa cum Hitler a esuat in ideile sale mizantropice, el nu a reusit sa distruga Rusia, toata lumea ar trebui sa-si aminteasca cum se termina asta", a adaugat el.
 
"Nu ne vom lasa atrasi intr-o cursa a armelor, dar nimeni nu va putea obtine avantaje militare asupra Rusiei", a subliniat presedintele rus.
 
El a precizat ca Rusia va continua sa pledeze pentru diversitate globala, pentru ca toata lumea sa vada adevarata imagine a tarii sale. "Nu vom alege niciodata autoizolarea, noi suntem puternici si increzatori. Scopul nostru este sa avem cat mai multi parteneri de incredere, atat in vest, cat si in est", a afirmat el.
 
"Partenerii nostri americani i-au influentat intotdeauna pe vecinii nostri", a mai spus Putin, adaugand ca Rusia a ajutat multe republici foste sovietice pe calea spre suveranitate in anii '90 si va continua sa faca acest lucru. "Pentru Rusia, suveranitatea nationala este cea mai importanta conditie a existentei", a subliniat Putin, apreciind ca ar trebui consolidata legislatia internationala.
 
Presedintele rus a declarat de asemenea ca Ucraina are nevoie de ajutor pentru economia sa, pentru a indeplini reformele necesare, notand ca Rusia a ajutat statul ucrainean din punct de vedere financiar.
 
Multe puteri economice globale sunt partenerii Rusiei, care este deschisa cooperarii internationale, investitiilor. "Dar dezvoltarea noastra depinde de noi in primul rand. Sanctiunile impuse Rusiei ar trebui sa fie un stimulent pentru a ne indeplini sarcinile. Trebuie sa devenim competitivi. Avem toate rezervele necesare pentru acest lucru", a mentionat liderul de la Kremlin.

4 decembrie 2014 12:37
Modifică setările cookies