• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
98 kilometri de piste noi pentru biciclete in Capitala

98 kilometri de piste noi pentru biciclete in Capitala

Aproape 98 de kilometri de piste noi pentru biciclete ar putea fi amenajate in Capitala pe 60 de strazi, alaturi de 78 de parcari pentru biciclete si 18 centre de inchiriere, valoarea investitiei fiind de aproape 10 milioane euro, potrivit unui proiect supus, marti, dezbaterii CGMB.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se afla proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Capitalei.
 
Potrivit raportului de specialitate, se impune transformarea vechiului sistem al retelei de circulatie in unul nou, eficient, flexibil si capabil sa preia cererea tot mai mare de deplasare, informeaza Mediafax.
 
Valoarea investitiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de executie a proiectului de 18 luni.
 
Astfel, municipalitatea urmeaza sa amenajeze 97,7 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de strazi, 78 de parcari publice pentru biciclete private, 18 centre de inchiriere a acestora, un centru de monitorizare si coordonare a activitatii si puncte intermodale care sa asigure conexiunea intre biciclete si mijloacele de transport in comun. Fiecare pista unidirectionala va avea o latime de un metru.
 
Potrivit documentului, vor fi reconfigurate mai multe artere de circulatie, pentru realizarea noilor piste fiind amenajate spatii de parcare si de depozitare a bicicletelor, dar si "puncte intermodale care sa asigure accesul catre statiile de transport public atat a pietonilor cat si a biciclistilor".
 
La inceputul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede ca sumele obtinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind si proiectul de amenajare a unei piste de biciclete in centrul Bucurestiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

29 aprilie 2014 09:20
Modifică setările cookies