• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Producatorul rus de armament Kalashnikov a deschis magazin de suveniruri pe cel mai mare aeroport din Moscova

Producatorul rus de armament Kalashnikov a deschis magazin de suveniruri pe cel mai mare aeroport din Moscova

Producatorul rus de armament Kalashnikov, renumit pentru arma sa de asalt AK-47, a inaugurat un magazin la aeroportul international Sheremetyevo, din Moscova, unde comercializeaza diverse suveniruri, inclusiv modele din plastic la scara reala ale armelor sale, transmite Reuters.

Un oficial al aeroportului a precizat ca modelele de plastic ale armelor Kalashnikov vandute la noul magazin vor fi in mod clar imitatii si nu vor pune nicio problema pentru securitatea aeroportului Sheremetyevo, cel mai mare aeroport din Moscova si din Rusia in termeni de numar de pasageri. In 2015 aeroportul international Sheremetyevo a asigurat tranzitul a peste 31 de milioane de pasageri.

"Kalashnikov este una dintre cele mai populare marci in randul oamenilor din intreaga lume cand vine vorba de Rusia. De aceea suntem bucurosi sa oferim tuturor oportunitatea de a lua cu ei din Rusia un suvenir care poarta marca noastra", a declarat directorul de marketing de la Kalashnikov, Vladimir Dmitriev.

Noul magazin face parte din eforturile producatorului rus de armament de a intra pe piata echipamentelor civile. In urma cu doi ani compania a lansat un efort concentrat destinat maximizarii potentialului de profit prin utilizarea numelui recunoscut la nivel mondial. Tot acest efort a fost determinat, partial, si de sanctiunile occidentale care au blocat accesul Kalasnikov pe piata armelor destinate civililor din SUA.

In 2013, uzina de armament de la Izhmash, unde sunt produse celebrele AK-47, si-a schimbat denumirea in Kalashnikov Corporation. Uzina produce peste 70 de tipuri de arme, precum si o gama larga de arme de vanatoare. Kalasnikovul a fost adoptat de Armata Sovietica in 1949 si a devenit o arma extrem de populara in randul fortelor armate din lume de atunci, sub diverse versiuni.


22 august 2016 12:50
Modifică setările cookies