Procurorul general al Romaniei: O solutia in dosarul “Hexi Pharma”, cel tarziu in februarie |
||
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, joi, ca o solutie in dosarul 'Hexi Pharma' va fi emisa cel mai tarziu in luna februarie.
"Pana la finalul anului, am avut un termen intermediar de verificare, de analizare a probatiunii si intr-adevar probatiunea a ajuns in stadiul final de administrare. Noi avem acum ultimele probe, cum ar fi rapoartele de expertiza care au fost depuse la dosar si care trebuie traduse in limba romana. Apoi se va face imediat o evaluare a tuturor probelor in raport de aceste rezultate ale raportului de expertiza si vom avea cel tarziu in februarie solutia emisa in acest dosar", a precizat Lazar, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit Agerpres.
In luna august, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie informa ca rezultatele testelor de eficacitate efectuate pana atunci la dezinfectantii Hexi Pharma sunt variate, fiind in derulare o alta serie de teste, iar o evaluare de ansamblu si lamuritoare a situatiei se va putea face numai la finalizarea tuturor verificarilor dispuse. "Pana in acest stadiu al anchetei, in baza actelor de urmarire penala dispuse de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica in cauza, au fost efectuate o serie de acte procedurale, precum audieri de persoane, ridicari de acte si probe, efectuarea unor constatari asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atat asupra concentratiei substantelor active, cat si teste privind eficacitatea microbiologica. Rezultatele testelor de eficacitate efectuate pana in prezent sunt variate. Avand in vedere ca este in curs de efectuare o alta serie de teste de microbiologie, de eficacitate, in vederea verificarii tuturor dezinfectantilor ce fac obiectul cauzei, numai la finalizarea tuturor constatarilor dispuse se va putea face o evaluare de ansamblu a situatiei de fapt care sa fie lamuritoare", se arata intr-un comunicat transmis in 25 august de catre PICCJ. Potrivit sursei citate, efectuarea testelor presupune alocarea unor sume importante de catre Ministerul Public, iar pentru unele tipuri de teste de eficacitate care nu pot fi efectuate in Romania s-a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene. 29 decembrie 2016 10:14 |