• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Procurorul DNA Petrovan, noul prefect al Bucurestiului. Rasica, al Ilfovului

Procurorul DNA Petrovan, noul prefect al Bucurestiului. Rasica, al Ilfovului

Paul Nicolae Petrovan este noul prefect al Bucurestiului dupa ce Guvernul a retras-o pe Georgeta Gavrila din acest post au declarat surse oficiale.

La solicitarea presei, premierul Victor Ponta a confirmat informatia si a precizat ca acesta este procuror al Directiei Nationale Anticoruptie, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cerand si obtinand aprobarea de la Consiliul Suprem al Magistraturii. 

"Este magistrat, a discutat cu ministrul de Interne si este dispus sa isi asume o functie dificila, cea de prefect de Bucuresti, are toata pregatirea profesionala si are si avizul CSM, mai mult ce ar trebui sa il recomande ?", a mai afirmat Ponta. 

Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar sef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiuni asimilate sau in legatura directa cu infractiunile de coruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari. 

Georgeta Gavrila nu este membru al vreunui partid politic, dar beneficiaza de sprijinul PNL.  Ea a fost numita prefect in Bucuresti in mai 2012, imediat dupa instalarea Guvernului USL, dupa ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apararii.

Tot joi, Mihai Daniel Rasica, sustinut de PSD, pana in prezent director executiv la Politia Comunitara Voluntari, a fost numit de Guvern in postul de prefect al judetului Ilfov, in locul Sperantei Cliseru, sustinuta tot de PSD.


2 aprilie 2014 15:47
Modifică setările cookies